Cake pops ili slatkiš na štapiću bez kojeg nema dobre zabave

Cake pops, pop cakes ili popsi(ći) su veoma popularni kolačići, naročito kod dece, pošto su u obliku lolipopa na štapiću. Ova poslastica se lako pravi, a kada se izveštite – i brzo. Mogućnosti dekoracije su beskonačne, a ako ne znate kojim slatkišem da iznenadite voljenu osobu, napravite cake pops, ukrasite ga srcima ili ga jednostavno napravite u obliku srca. Takođe ako pravite veliku tortu, cake pops vam mogu poslužiti kao dekoracija.

Kao i makarons, i cake pops su razdragani i nesvakidašnji. Donose radost, a često i lepe vesti. Ako ste kreativni, imate vremena i strpljenja, možete ih i sami napraviti.

Cake Pops na tanjiru

 

Poslastica, cake pops, idealna je za decu, ne samo zbog atraktivnog izgleda već i ukusa! Ako vaša deca i ostali ukućani vole domaće slatkiše, popsi su jako zgodan izbor. Jednostavno se prave, dopuštaju da se kreativno izrazite i u smislu ukusa i u smislu ukrašavanja. Izgledaju efektno na slatkom stolu, a i vrlo su praktični za konzumaciju.

Šta su zapravo cake pops?

To je hit od pre nekoliko godina na rođendanskim žurkama. Mi u Finolinu bismo rekli da su to kuglice na štapićima ili domaći cake pops. Ono što je čarobno kod recepta za ovaj slatkiš je – da on u stvari ne postoji! Zapravo, možete koristiti piškote i keks koji god nađete kad budete išli u nabavku, a čvrstu strukturu imaju isključivo kada se izmrve i sjedine sa margarinom ili šlagom.

Receptura jeste jednostavna, ali ono što izdvaja cake pops koje izrađuje jedna radionica za izradu torti i kolača od njihove izrade u kućnim uslovima, jeste upravo korišćenje vrhunskih materijala i namirnica. Koji, kada se dodaju proverenoj tajnoj recepturi naših učitelja – maestralnih poslastičara, daju jedan viši nivo keteringu, koji vaša proslava zaslužuje u svakom smislu.

Kolacic cake pops

Dodatna vrednost naših kolačića cake pops, jeste u tome što je u toj recepturi glavni sastojak ljubav. Ona pokreće proces. Ona daje najlepšu glazuru, najlepše mrvice zvezdane prašine i rajski ukus pod nepcima. Ona zahteva da estetski momenat bude taj kojem niko na vašem važnom događaju neće moći da odoli!

Cake pops su svakako kolači koji su u rekordnom roku osvojili naša srca, oči i stomake. Pravljeni su u formi lizalica. Ovaj slatkiš na štapiću vešto prožima ukuse belgijske čokolade sa najfinijim punjenjem – praveći tako savršeno čulno iskustvo.

Cake Pops svetu je otkrila američka blogerka Endži Dadli na blogu “Bakerella“.
Ova poslastica je doživela vrhunac popularnosti između 2009. i 2011., kada je knjiga “Cake Pop” ove autorke dospela na listu bestselera New York Times-a.
Za vrlo kratko vreme, cake pops su se mogli naći u svim pekarama i poslastičarnicama.
Dakle zemlja porekla je koja druga, do Amerika – zemlja praktičnih i fantastičnih stvari i slatkiša!

Cake pops uglavnom sadrže uobičajene sastojke, kao i svaka druga torta i mogu biti bilo kakvog ukusa. Sastojci kao što su mleveni keks, margarin, šlag, čokolada, bela čokolada, jaja, žele bombone, orasi, lešnici… i tako dalje, mogu da nam obećaju sjajnu fuziju kvalitetnih ukusa. Dekoracija koja dozvoljava da se igramo sa mrvicama, dodacima, glazurama, je poseban užitak za kreativce!

Cake pops rodjendani

Finolino tim je sačinjen od majstora nepresušnih ideja i rešenja za ukrašavanje! Nas, izrada kolača i torti za vas, usrećuje. Jer izrađujemo proizvode sa ljubavlju. I sve naše želje su da ulepšamo koliko možemo, i damo vašem važnom datumu notu domaćih receptura, u ruhu najnovih trendova u poslastičarstvu i izradi kolača i torti! To nas ispunjava i veseli.

U stilu ovog citata:

Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.

George Bernard Shaw,

Potvrdno odgovaramo na slavljenje života! A kako drugačije nego dobrom hranom i još boljim dezertom!?

Prijatno, živeli!