Poslastičarnica i radionica za izradu poslastica. Sličnosti, razlike i prednosti koje nudi radionica

poslastičarnica

Od pojave čokolade, tj. donošenja kakaoa na teritoriju Evrope, što se poklapa sa periodom Renesanse, izrada poslastica se toliko brzo razvijala, da je u nekom trenutku neprimetno prešla u umetnost. Naročito kada je u pitanju izrada velikih torti, kompleksnih delicija, kao i njihovo dekorisanje. No, sa masovnijom upotrebom i većom dostupnošću poslastica, došlo je do razvoja poslastičarnica. Ali, postoje i radionice za izradu torti i kolača.

Pa koje su to osnovne razlike kada su u pitanju poslastičarnica i radionica za izradu torti i ostalih poslastica. I, zašto radionici za izradu torti i poslastica treba dati primat kada su u pitanju vaši važni događaji.

poslastičarnica

Radionica je fokusirana isključivo na naručioca, tj. klijenta, a poslastičarnica na sporadičnog konzumenta

  • Poslastičarnica je mesto gde pored kupovine kolača i torti možete sesti i konzumirati iste. Sa razvojem poslastičarstva, rastao je i broj poslastičarskih radnji. Međutim, kada je u pitanju kupovina kolača i torti za konzumiranje van uslužnog objekta, vrlo često je sam izbor poslastica ograničen. I, osnovna delatnost poslastičarnica je prodaja poslastica unutar objekta gde se delatnost izrade torti po narudžbi prilagođava načinu rada poslastičarnice. To može da uslovi, na primer, upotrebu istih sastojaka za sve vrste i namene poslastica. Dakle, poslastičarnice vrlo često ne mogu podjednako kvalitetno da se bave prodajom poslastica koje imaju u svojoj redovnoj ponudi i poslastica koje se izrađuju po narudžbi.

Bogatstvo ponude i dekorisanja

  • Bolje snabdevena poslastičarnica vrlo često pravi torte i kolače po narudžbi, što je slučaj i sa radionicom za izradu kolača. Međutim, radionice se isključivo time bave. To znači da ćete u radionicama zasigurno naići na bogatiju ponudu samih torti i ostalih poslastica za sve vrste posebnih prilika, događaja i proslava. Pošto je ketering postao neizostavan segment svake proslave, u ponudi radionica ćete često naići na slatki ketering u vidu raznoraznih sitnih kolača, cup cake kolača, i ostalih pojedinačnih poslastica od kojih se može napraviti božanstveni slatki sto.

Kvalitet izrade i sirovina, radionica vs poslastičarnica

  • Radionice su specijalizovane samo za izradu poslastica za vaše važne događaje, a ne za pojedinačnu konzumaciju kolača i kratak predah i zaslađivanje s nogu, što vam nudi prosečna poslastičarnica. A same kombinacije ukusa, kao i kvalitet sirovina, način izrade i veština dekorisanja su ono čemu radionice posvećuju posebnu pažnju. Jer, kvalitet izrade i kvalitet samih sastojaka je jedina prava reklama za radionicu. Zato radionice torti i kolača neretko snabdevaju vrhunske restorane najfinijim kolačima i tortama, na redovnom meniju. Jer, tu se traži čarolija ukusa. A tu čaroliju stvara maestro poslastičar.

Posvećenost poslastičara vama i vašem važnom događaju

  • Poslastičarnica je drugačiji koncept od radionice za izradu kolača i torti. Obzirom da u radionicu dolazite sa namerom da naručite poslastice koje će biti deo vašeg posebnog događaja, poslastičar se posvećuje samo vama. On nudi najbolje kombinacije ukusa u skladu sa onim što vi želite, i u zavisnosti kako želite da izgleda vaša torta. A ponuda mora biti bogata, jer u tome i jeste suština. Da imate mogućnost da za sebe i vama bliske osobe izaberete najbolje u skladu sa prilikom i vašim željama, bez obzira na ukus i vrstu delicije.

poslatičarnica

 

I, da imate šta da birate. A umetnost izrade svakako treba prepustiti najboljima. Jer, ukusne i lepe torte se dugo pamte!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] druge vrste glazure, mladenačke torte bi trebalo birati isključivo po kvalitetu izrade koji imaju radionice za izradu kolača i […]

Comments are closed.