Torte za najlepše prilike su ogledalo vas i vašeg slavlja

torte

Torte su već vekovima sinonim za uživanje u najznačajnijim događajima, koji čine naš život. Venčanje, rođendan naše dece, prilika koja zahteva da je učinite posebnom za nekoga… Ako slavimo, bez torte to ne ide, niti se čak može nazvati pravim slavljem.

Upravo posebne prilike, kao i čovekova prirodna sklonost da se raduje lepim i ukusnim zadovoljstvima za nepca, su učinili da se poslastičarstvo kroz istoriju razvije u neku vrstu umetnosti. Stalnim usavršavanjem kombinovanja sastojaka, kao i dekorisanjem koje danas ne poznaje granice, možemo u potpunosti da uživamo u radosnim događajima. A najsvečaniji trenutak nastupa kada se iznese torta.

torte

rum torta

Finolino torte

Ko je zadužen za najlepši trenutak našeg posebnog događaja?

Poslastičar. Bez obzira na sve priručnike i zbirke najlepših recepata, poslastičarstvo podrazumeva dugogodišnji rad u izradi torti, sticanje veštine i osećaja. Koji se to sastojci kombinuju da bi torta mogla da ima određenu težinu i oblik. Ne trpi svaka torta određenu veličinu, težinu i način dekorisanja.

Poslastičar je taj koji u skladu sa tim kako želite da izgleda vaša torta i kolika želite da bude vam predlaže moguće kombinacije ukusa. Želite više razčličitih torti u jednoj. Može, ali postoje pravila gde koja ide i koje se mogu činiti jednu jednu celinu u vidu velike, posebno dekorisane torte.

Veličina i različiti oblici su neke poslastičare naveli da rade na uštrb izgleda torte trpi kvaliteta kora i fila, da bi torta bila postojana.

I tu je na red stupila umetnost u izradi torti. Ono što izdvaja vrhunske poslastičare od prosečnih je to što su pravi majstori našli način kako da naprave kvalitetnu, a veliku, lepu i bogato dekorisanu tortu. I to je nešto na čemu se uči i radi godinama.

Najvažnije od svega je to što se pravi poslastičar ne plaši da napravi takvu tortu, jer zna kako to da uradi. Kada se na to doda upotreba najlepših sastojaka za izradu poslastica – belgijske čokolade, najfinijih pasti od lešnika i ostalih pažljivo rađenih kremova, kvalitetnog i sočnog voća, ne čudi što se ti ukusi dugo pamte i rado preporučuju.

torte

moskva snit

Zato, poverite svoj poseban trenutak znalcu svog zanata, jer on čini najznačajniju sporednu figuru u vašim najbitnijim događajima. A njegov zanat je težak, odgovaran i zahtevan. Ali je najslađi! I čini da se oseća posebno jer je zasladio vaš život i stekao vaše poverenje. A poverenje se stiče zadovoljsnom uslugom i pamćenjem lepote ukusa.

A koji je vaš naredni poseban događaj? I kakvu tortu vi želite za vašu specijalnu priliku?

Podelite je sa nama, a mi smo sigurni da se nećete pokajati!