,

Svadbene torte jesu najvažniji segment keteringa vašeg venčanja!

svadbene torte

Svadbene torte se prave u različitim veličinama što zavisi od broja gostiju i želje mladenaca. Moderni poslastičari i dizajneri koji rade dekoraciju na svadbenoj torti koriste razne sastojke i alate za stvaranje dekoracije koja obično odražava ličnost i ideju mladenaca.  Za sve vas koji planirate da se venčate i razmišljate kakav će vam biti slatki deo ceremonije, naši stručni majstori će vam pomoći da ostvarite želju za lepu i nezaboravnu svadbenu tortu za vaše venčanje.

Svadbene torte odavno nisu samo klasične torte za venčanje i svadbu. Danas one imaju izgled pravih malih umetničkih dela. Naši poslastičari se trude da isprate najnovije trendove kada su izgled i ukus svadbene torte u pitanju. Kad smo kod trendova, postoji jedan besmrtan trend (kao mala crna haljina) – golubovi na svadbenoj torti. Još od vremena naših baka i prabaka, pa sve do današnjih dana, jedino što se menjalo je način izvođenja dekoracije. A simbolika bilo koje svadbene torte sa dekoracijom u vidu golubova na vrhu torte, ostaje večno.
svadbene torte

presek parceta svadbene torte

Svadbene torte prate trendove u dizajniranju venčanica

Preporučljivo je da se izgled svadbene torte prilagodi dizajnu i boji venčanice. Bele torte se najbolje uklapaju uz venčanice u toj boji, bež i zlatne uz venčanice u boji šampanjca. Ukoliko venčanica sadrži cirkone poželjno je da se na dekoraciji svadbene torte nađe srebrni štras ili detalji od cirkona. Svadbene torte sa ukrasima u formi čipke su odlična kombinacija uz čipkane venčanice. Kao što se modni trendovi menjaju iz godine u godinu, tako i svadbene torte konstantno doživljavaju transformacije, kako po pitanju izgleda, tako i u pogledu ukusa. Čak se i dekoracija sale za venčanje najčešće prilagođava izgledu svadbene torte i mladine venčane haljine!

svadbene torte

cipka na mladenackoj torti

Torte za venčanje i svadbu ukrašene šlagom ili fondan masom – šta izabrati?

I jedan i drugi način ukrašavanja torti za venčanje i svadbu nude bezbroj mogućnosti dodatnog dekorisanja. Ukoliko preferirate šlag možete se odlučiti za talasasto ukrašene svadbene torte, različitim nijansama jedne iste boje, koje se smenjuju po spratovima. Takav vizuelni izgled svadbene torte se ne može postići sa fondanom. Prednosti fondan mase su u tome što se od nje može napraviti svaki oblik koji poželite. Fondan omogućava i izradu svadbene torte čija unutrašnjost je sačinjena od sladoleda. Svadbene torte prekrivene fondan masom dozvoljavaju dekorisanje platnenim mašnama, perlama od različitih materijala, broševima. Cirkoni su u trendu već nekoliko godina. Oni se odlično uklapaju kako sa šlagom, tako i sa fondan masom, dajući svadbenoj torti notu elegancije.

Veoma popularna kombinacija ove godine je svadbena torta koja je jednom polovinom prekrivena šlagom ili fondanom, dok je drugi deo torte preliven čokoladnom glazurom. Bez obzora da li je svadbena torta prekrivena šlagom ili fondanom dekoracija svežim cvećem će izgledati božanstveno.

Vrh svadbene torte

Jedan od najvažnijih, a svakako i najlepše dekorisanih delova svadbene torte je njen vrh. Na njemu se obično nalaze figure mladenaca u najrazličitijim oblicima, klasični golubovi, mada se nekada budući supružnici odlučuju za jednostavno dekorisan vrh svadbene torte u formi ružica ili mašne. Figure mladenaca mogu biti klasične, ali su svakako daleko interesantnije šaljive figure mladenaca od fondana. U poslednje vreme naročito su popularni mladenci u obliku medvedića. Veliki hit su i figure ptičica. Možete i sami osmisliti izgled figura mlade i mladoženje na vrhu vaše svadbene torte. Uključite svu svoju maštu i kreativnost u osmišljavanje figurica. Upravo kroz taj segment se najbolje izražava originalnost svadbene torte. Interesantne, šaljive figure mladenaca na vrhu svadbene torte daće poseban pečat vašem venčanju.

Ukus svadbene torte

Ukus svadbene torte mora biti poseban. To je beskomromisni preduslov u našoj radionici. Kako se svadbene torte,  kao po pravilu prave na nekoliko spratova, to ostavlja mogućnost da se različitim ukusima pojedinačnih spratova udovolji svim gostima. Ukoliko na jednom spratu bude čokoladna torta, na drugom puslica, a na trećem voćna – svaki gost na vašem venčanju će pronaći ukus koji voli. Najbolji izbor svadbene torte u letnjim mesecima svakako je sladoled torta kojoj niko neće moći odoleti.

Dan vašeg venčanja je prekretnica u pojedinačnim životima oba mladenca. A odabir svadbene torte je segment koji zahteva posebnu pažnju prilikom pripreme svadbe i čina venčanja. Svadbene torte pišu knjigu o vama. Pružaju vam mogućnost da se kreativno izrazite. Vaša mašta je naša granica! Jednostavno, ukusno i fino – Finolino.

 

2 replies
  1. Ana Marija
    Ana Marija says:

    Sasvim slučajno sam naišla na ovaj tekst dok sam trazila tortu za vencanje. Zakazala degustaciju i na kraju se odlučila za slatki sto. Najbolji izbor koji sam mogla da napravim.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *